INTERNO IZVJEŠĆE:

90 kamikaza spremno je počiniti napade diljem Europe

napad
22.03.2016.
u 09:37

Francuska policija u lovu na džihadiste u svojoj zemlji, ali i na cijelom kontinentu, iz dana u dan objavljuje nove informacije iz svog internog izvješća. Ono što je sigurnost jest da teroristi napreduju u tehnici šifriranja i izrade eksplozivnih naprava u svrhu ostvarenja svojih 'ciljeva'.

Prema informacijama iz izvješća, u ovom trenutku je u Europi 90 bombaša samoubojica koji su spremni za napade u najvećim europskim gradovima.

U spomenutom izvješću navode se planovi džihadističkih terorista koji uključuju i angažiranje krivotvoritelja dokumenata i švercanje stručnjaka za eksploziv iz Sirije u Europu, prenosi Dnevnik.hr

'Bombe koje oni koriste je vrlo lako napraviti. Tragovi istog eksploziva pronađeni su na svakom mjestu koje je napadnuto u Parizu. Korišten je eksploziv tipa TATP koji je moguće napraviti o materijala iz kućanstva - aceton ili izbjeljivač. Kad se oni pomiješaju postanu vrlo nestabilni. Onaj tko se time bavi vrlo dobro zna što radi', stoji u izvješću.

Dodaje se i kako je slaba kontrola granica razlog zbog kojeg teroristi slobodno šeću Europom, a u korist im ide i nepostojanje adekvatne kvalitetne komunikacije između zemalja članica.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?