PETA NOĆ SUKOBA

Agencija AP čija je zgrada raketirana: 'Zgroženi smo', Izrael otkrio razlog: 'Hamas ih je koristio kao ljudski štit'

15.05.2021.
u 17:47

Od ponedjeljka su na području Gaze poginule najmanje 132 osobe, među kojima 32 djece i 21 žena, dok ih je 950 ranjeno, priopćili su palestinski zdravstveni dužnosnici.

Egipat od petka u ponoć pritišće obje strane da prekinu vatru, rekla su dva izvora iz egipatskih sigurnosnih snaga, pri čemu Egipat pregovara s Hamasom, a ostali, uključujući i SAD, pokušavaju postići sporazum s Izraelom. Egipatski i jordanski ministri vanjskih poslova raspravljali su o nastojanjima da se prekinu sukobi u Gazi i spriječe "provokacije" u Jeruzalemu, izvijestilo je egipatsko ministarstvo vanjskih poslova.
"Razgovori su u petak krenuli ozbiljnim putem", rekao je palestinski dužnosnik. "Posrednici iz Egipta, Katara i UN-a pojačavaju kontakte sa svim stranama nastojeći obnoviti mir, ali sporazum još nije postignut". Ujedinjeni Arapski Emirati u petak su pozvali na prekid vatre i pregovore izrazivši sućut za sve žrtve sukoba.
Agencija AP, koja je imala urede u zgradi koju su raketirali Izraelci ,ustvrdila je kako su 'šokirani i užasnuti' napadom. 
O rušenju zgrade u kojoj su se nalazili uredi nekoliko različitih medijskih kuća, Izraelske obrambene snage oglasile su se na Twitteru tvrdeći kako je Hamas koristio dio zgrade sakrivajući se iz činjenice da se tamo nalaze mediji.  - Nakon što smo unaprijed uputili upozorenje civilima i nakon što je dano vrijeme za evakuaciju, borbeni avioni IDF-a pogodili su višekatnicu u kojoj se nalazila vojna obavještajna oprema Hamasa. U zgradi su se nalazili uredi medija, iza kojih se Hamas skriva i namjerno koristi kao ljudski štit -  stoji u novom tvitu Izraelskih obrambenih snage (IDF).
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?