akcija spašavanja

Agent FBI-a osumnjičen za ubojstvo žrtve otmice u Teksasu

26.01.2018.
u 20:28

Agent FBI-a osumnjičen je da je upucao i ubio žrtvu otmice tijekom operacije spašavanja u Houstonu, objavili su službenici.
 
Policija je u srijedu ujutro primila dojavu o "neredu" u kući u Teksasu, gdje su dvojica muškaraca zatočila Ulisesa Valladaresa (47) i njegovog 12-godišnjeg sina. Naoružani muškarci zatim su oteli Valladaresa i odveli ga u drugu kuću, a sin je uspio pobjeći i obavijestiti policiju o incidentu, prenosi Index.hr. 
 
Dječakov ujak izjavio je da je kasnije primio poziv u kojem je muškarac na španjolskom jeziku zahtijevao otkupninu za Valladaresa od 20.000 dolara. Policija je obavijestila FBI i agenti su u četvrtak ujutro pronašli kuću u kojoj je Valladares bio zatočen. Smatra se da je jedan od agenata FBI-a upucao i ubio vezanu žrtvu tijekom spašavanja.
 
Službenici su izjavili da je agent suspendiran i pokrenuta je istraga o incidentu. Rekli su kako su "okolnosti slučaja i motiv pucnjave nejasni".

"Sistem je zakazao", izjavio je šef lokalne policije Philip Dupuis i dodao: "Radimo ovaj posao kako bismo pomogli ljudima, ali ne ide uvijek sve po planu."
 
U hotelu udaljenom oko sat vremena od kuće u kojoj je Valladares bio zatočen policija je pronašla osumnjičene za njegovu otmicu. Nicholas Chase Cunningham (42), Jimmy Tony Sanchez (38) te Cunninghamova djevojka Sophia Perez Heath (35) uhićeni su i optuženi za otmicu i pljačku.
 
FBI je izjavio da "ubojstvo istražuje tim za istragu unutarnjih incidenata te da će podijeliti rezultate istrage s ministarstvom pravosuđa i lokalnom policijom".
 
"FBI vrlo ozbiljno shvaća incidente s pucnjavom u kojima sudjeluju naši agenti", objavila je agencija u izjavi. 

Ključne riječi
FBI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije