SASTANAK PREMIJERA

Albanija i Sjeverna Makedonija nadaju se pokretanju pregovora za članstvo u EU-u

14.03.2019.
u 08:45

Bruxelles je lani odlučio da se mogu otvoriti razgovori o članstvu s Albanijom i Makedonijom, nedavno preimenovanom u Sjeverna Makedonija, ako dvije zemlje nastave s reformama

Čelnici Albanije i Sjeverne Makedonije kažu kako vjeruju kako će Europska unija u lipnju odlučiti otvoriti razgovore o članstvu s njihovim zemljama. 

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, koji se u srijedu u Tirani sastao sa svojim albanskim kolegom Edijem Ramom, izjavio je kako očekuje da "EU zauzme pozitivan stav prema našim dvjema zemljama ... kako bismo ispunili taj strateški cilj".

Bruxelles je lani odlučio da se mogu otvoriti razgovori o članstvu s Albanijom i Makedonijom, nedavno preimenovanom u Sjeverna Makedonija, ako dvije zemlje nastave s reformama.

Dvojica premijera kazali su kako su njihovi kabineti ispunili sve zahtjeve, uključujući reforme pravosuđa i javne uprave. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?