KRIZA U UKRAJINI

Američki obavještajci: "Totalna invazija kreće u idućih 48 sati, predsjednik Ukrajine je upozoren"

23.02.2022.
u 17:11

Nekoliko američkih obavještajaca otkrilo je za Newsweek da je administracija predsjednika Joea Bidena obavijestila ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o tome da se Rusija sprema provesti totalnu invaziju u sljedećih 48 sati. 

"Predsjednik Ukrajine je upozoren da će Rusija vrlo vjerojatno započeti invaziju u roku od 48 sati", rekao je američki dužnosnik.

"Predsjednik Ukrajine je upozoren da je vrlo vjerojatno da će Rusija, prema informacijama kojima raspolažu američke obavještajne službe, krenuti s invazijom u roku od 48 sati", rekao je Newsweeku američki dužnosnik izravno upućen u situaciju. "Uz to, imamo izvještaje da su ruski zrakoplovi ranije danas ušli u ukrajinski zračni prostor. Radilo se o špijunskim zrakoplovima, koji su nakratko ušli u ukrajinski zračni prostor", rekao je dužnosnik. Izvor blizak ukrajinskom predsjedniku potvrdio je Newsweeku da je Zelenskij zaprimio upozorenje Bidenove administracije.

Prema neimenovanom američkom obavještajcu, Pentagon procjenjuje da će Rusija prilikom invazije koristiti zračne udare, krstareće rakete te kopnenu vojsku. Informaciju je potvrdio i drugi američki obavještajni dužnosnik, koji je naglasio "sveobuhvatnu prirodu" vojnih operacija koje Pentagon očekuje od Rusije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije