Joe Biden naredio

Amerika izvela zračne napade u Siriji

avion
26.02.2021.
u 07:30

Američki predsjednik Joe Biden naredio je u četvrtak navečer da se izvrše zračni napadi u istočnoj Siriji. Prema priopćenju Pentagona, gađana je infrastruktura ekstremističkih grupa koje podržava Iran, a akcija je izvedena u odgovor na nedavne raketne napade na američke ciljeve u Iraku, javlja Glas Amerike.

Zračni napadi, o kojima je vijest prvo objavila agencija Reuters, po svemu sudeći su bili ograničenog obima, što smanjuje rizik od eskalacije. To je prva američka vojna akcija od kada je Biden postao predsjednik.

Bidenova odluka da SAD izvrše udare samo u Siriji, a ne i u Iraku, bar za sada, također daje vrijeme iračkoj vladi da provede istragu napada 15. veljače u kojem su ranjeni Amerikanci.

“Prema direktivi predsjednika Bidena, američke vojne snage su izvršile zračne udare na infrastrukturu koju koriste ekstremističke grupe koje podržava Iran u istočnoj Siriji”, priopćio je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

“Predsjednik Biden će reagirati da zaštiti američko i koalicijsko osoblje. U isto vrijeme, postupili smo na promišljeni način čiji je cilj – deeskalacija stanja u istočnoj Siriji i Iraku”, rekao je Kirby.

On je dodao kako je u napadima uništeno više objekata kod jednog graničnog punkta, koje koristi nekoliko militantnih grupa koje podržava Iran, uključujući Kataib Hezbolah (KH) i Kataib Sajid al-Šuhada (KSS).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije