IMA LI PILOTA?

Amerika pronašla zamjenu za F-16

11.07.2020.
u 19:24

Američko Ratno zrakoplovstvo (USAF) odlučilo je zamijeniti neke lovcačke zrakoplove F-16 malim jurišnim bespilotnim letjelicama Skajborg. Modernizacija će se vršiti do 2023. godine.
Kako se navodi, nove letjelice bi trebale izbrisati granicu između običnih bespilotnih letjelica i krstarećih projektila koji se koriste samo jednom. One će zamijeniti, ne samo lovce, već i svoje prethodnike - model MQ-9 koji, kako se očekuje, do tada će već zastarjeti.
Prema riječima pomoćnika tajnika Ratnog zarkoplovstva SAD-a Villa Ropera, dostignuća konstruktorskog tima Skyborga u budućnosti mogu biti iskorištena i u civilne svrhe, prenosi portal Aviation Week & Space Technology.
Na projektu Skyborg radila je Istraživačka laboratorija Ratnog zrakoplovstva SAD-a. Američki vojnici pretpostavljaju kako će on u budućnosti zamijeniti obične dronove, rakete i jurišne zrakoplove na bojnom polju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?