TRAŽI 25 MIL. $

Amerikanac prije 10 godina dojavio gdje se nalazi bin Laden?

osama bin laden
BigPictures/PIXSELL
02.11.2013.
u 15:15

Trgovac draguljima Tom Lee tvrdi da mu je lokaciju otkrio pakistanski obavještajac još 2003. godine

Amerikanac Tom Lee tvrdi da je FBI-ju otkrio lokaciju Osame bin Ladena u Pakistanu osam godina prije no što je vođa al-Qaede ubijen te pomoću odvjetnika traži nagradu od 25 milijuna dolara, javlja AP pozivajući se na dokumente odvjetničke tvrtke iz Chicaga.

Bin Laden je ubijen u svibnju 2011. godine tijekom racije američkih marinaca. Američki dužnosnici rekli su da je kuća izgrađena tek 2005. godine, a pakistanski dužnosnici rekli su kako vjeruju da se bin Laden tamo preselio na ljeto te godine.

Tom Lee, 63-godišnji trgovac draguljima iz Grand Rapidsa u Michiganu, tvrdi da je lokaciju terorističkog vođe prijavio 2003. godine. Prema odvjetničkim dokumentima poslanima direktoru FBI-ja Jamesu Comeyu, pakistanski obavještajac rekao je Leeju da je odveo bin Ladena i njegovu obitelj iz Peshawara u Abbottabad.

Lee je za Grand Rapids Press rekao kako u nije jasno zašto su američke vlasti čekale osam godina da reagiraju.

- Uznemiruje me, kao što bi trebalo uznemiravati svakog Amerikanca, da sam im 2003. rekao gdje se točno bin Laden nalazi, a oni su ga pustili da živi još osam godina - poručio je Lee.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?