NOVI DETALJI NESREĆE

Analiza krvi otkrila što se dogodilo nogometašu Sali i pilotu prije pada zrakoplova

STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL
14.08.2019.
u 18:30

Zasad se ipak sa sigurnošću ne može reći jesu li umrli od same izloženosti otrovnom plinu ili od posljedica nesreće, ali objašnjava se misterij zašto je pilot izgubio kontrolu nad zrakoplovom.

Tragična smrt Emiliana Sale koji je početkom godine poginuo u padu aviona tijekom leta iz Nantesa u Cardiff, gdje se trebao pridružiti novom klubu, šokirala je svijet, ali nova informacija koja je procurila vezano uz tragediju mogla bi mnogobrojne fanove ostaviti u još većoj nevjerici. 

Prema pisanju portala Miror, argentinski nogometaš i pilot koji je upravljao avionom bili su otrovani ugljičnim monoksidom prije nego se dogodila nesreća u kojoj je nesretni nogometaš izgubio život, a tijelo pilota nikad nije pronađeno.

Istražitelji koji su se bavili utvrđivanjem okolnosti ove nesreće, izvijestili su danas da je u nogometaševoj krvi pronađena visoka koncentracija ugljikovog monoksida - 58%, a sve iznad 50% smatra se opasnim po život. 

Na temelju nalaza krvi Emiliana Sale, postavljena je sumnja da je istom toksičnom trovanju bio izložen i pilot David Ibbotson, izvijestili su istražitelji.

- Jasno je da simptomi koji nastaju kao posljedica tolike izloženosti ugljikovom monoksidu mogu smanjiti pilotovu sposobnost upravljanja zrakoplovom - stoji u izvješću obdukcije. 

Zasad se ipak sa sigurnošću ne može reći jesu li umrli od same izloženosti otrovnom plinu ili od posljedica nesreće, ali objašnjava se misterij zašto je pilot izgubio kontrolu nad zrakoplovom.

Ostale informacije biti će objavljene po završetku istrage. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije