Nakon višesatne rasprave

Andrija Mandić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore

Andrija Mandić
RTCG
30.10.2023.
u 18:31

Mandić je u svom ekspozeu kazao kako je „njegova misija pomiriti Crnu Goru“

Nakon višesatne rasprave čelni čovjek Nove srpske demokratije Andrija Mandić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Mandićev izbor za predsjednika crnogorskog parlamenta dio je političkog dogovora prema kojem će Nova srpska demokratija podržati manjinsku vladu Milojka Spajić, čelnika Pokreta „Europa sad“, pobjednika crnogorskih parlamentarnih izbora.

Vladajuću većinu pored Pokreta „Europa sad“, činit će Demokrati bivšeg predsjednika parlamenta Alekse Bečića, umjereni prosrpski SNP i Albanski forum.

Mandić je u svom ekspozeu kazao kako je „njegova misija pomiriti Crnu Goru“.

- Ono što želim je pomirenje i samo pomirenje. Moramo početi vjerovati jedni drugima – poručio je Mandić.

Međutim, crnogorska oporba, koja je napustila skupštinsku salu prije glasovanja, smatra kako je Mandićev izbor na čelno mjesto Skupštine potpun pogrešan potez.

- Danas nemamo praznik demokratije u Skupštini jer danas biramo za predsjednika zakonodavne vlasti četničkog vojvodu, koji to otvoreno za sebe kaže. One ideologije koja je bila suradnička sa okupatorom u antifašističkoj Crnoj Gori - izjavio je zastupnika Demokratske partije socijalista Danijel Živković

On je dodao kako Mandićev izbor predstavlja i promjenu vanjsko-političke orijentacija Crne Gore.

Od 18 sati ispred zgrade crnogorskog parlamenta počeli su okupljati građani, koje su na prosvjede pozvale procrnogorske političke stranke. Sudionici skupa nose zastave Crne Gore i Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije