Izbog magazina TIME

Angela Merkel izabrana za osobu 2015. godine

Angela Merkel
09.12.2015.
u 22:13

Titula se dodjeljuje osobi koja je imala utjecaj na ovogodišnje događaje iz pozitivnih ili negativnih razloga i izabrana je od strane urednika ovog utjecajnog magazina

Njemačka kancelarka Angela Merkel izabrana je za osobu 2015. godine u izboru magazina TIME. Prestižna titula je objavljena na web stranici TIME magazina i NBC-a u New Yorku, prenosi Independent.

Titula se dodjeljuje osobi koja je imala utjecaj na ovogodišnje događaje iz pozitivnih ili negativnih razloga i izabrana je od strane urednika ovog utjecajnog magazina. Prošle godine je ova titula otišla u ruke ljudi koji se bore protiv ebole, a godinu prije toga u ruke pape Franje. 

Merkel je vodila u ovom izboru, na drugom mjestu je bio vođa ISIL-a Abu Bakr Al-Baghdadi, a na trećem republikanski kandidat Donald Trump. 

- Kancelarka Merkel je nagrađena titulom u kojoj stoji da je ona tražila od njene države više nego što bi se bilo koji političar usudio tražiti, boreći se čvrsto protiv tiranije kao i za ekspeditivnost i pružanje postojanog moralnog vodstva u svijetu gdje je to u nedostatku - rekla je Nancy Gibs, urednik magazina TIME.

Ona je također pohvalila Merkel kao prvu ženu koja je dobila ovu titulu za njeno rukovodstvo tijekom izbjegličke krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije