NJEMAČKA KANCELARKA

Angela Merkel reakcijom ponovo oduševila tviteraše

29.08.2020.
u 18:54

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je zabrinula Nijemce, ali i svijet, svojim mračnim predviđanjima u vezi sa koronavirusom.

Međutim, kada je krenula da odgovara na pitanja novinara, kancelarka je od zabrinute gospođe, postala vedra dama. Ona se veoma iznenadila kada su je upitali da li ju je američki predsjednik Donald Trump "šarmirao", kako je to prije dva dana to rekao Richard Grenell, bivši američki veleposlanik u Njemačkoj.

Kada su kancelarku danas upitali za komentar na Grenellovu izjavu tijekom konferencije za medije, Merkel je "začkiljila" prema novinaru i upitala ga začuđeno: "Što je uradio?"

Nakon što joj je novinar objasnio kako je Grenell rekao da ju je Trump "šarmirao", Merkelova je napravila pauzu i nasmijala se.

Oni koji su nazočili konferenciji počeli su da se smiju, a Merkel im se pridružila.

Nakon toga je odbila komentirati, rekavši da ne priča o privatnim razgovorima.

Nakon ove Grenellove izjave, Twitter je eksplodirao sa snimcima i fotografijama na kojima se vidi kako Merkel izgleda nepovjerljivo u Trumpovoj blizini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?