zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva"

AstraZeneca povlači cjepiva protiv koronavirusa s tržišta širom svijeta

cjepivo astrazeneca
Hannibal Hanschke/DPA/Pixsell
08.05.2024.
u 08:20

Zahtjev tvrtke za povlačenje cjepiva podnijet je 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja

AstraZeneca je objavila da je pokrenula povlačenje svog cjepiva protiv COVID-19 širom svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva" od pandemije.

Kompanija je također priopćila da će nastaviti s povlačenjem dozvole za stavljanje vakcine Vaxzevria u promet u Evropi, prenosi Reuters.

"Kako su od tada razvijene višestruke varijante cjepiva protiv COVID-19, postoji višak dostupnih ažuriranih cjepiva", rekli su iz kompanije, dodajući da je to dovelo do pada potražnje za Vaxzevrijom, koja se više ne proizvodi niti isporučuje, piše Klix.ba.

Prema pisanju medija, ovaj proizvođač lijekova je ranije priznao u sudskim dokumentima da cjepivo izaziva nuspojave kao što su krvni ugrušci i nizak broj trombocita u krvi.

Zahtjev tvrtke za povlačenje cjepiva podnijet je 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja, prenosi Reuters.

AstraZeneca počela je s proizvodnjom cjepiva protiv respiratornog sincicijalnog virusa i lijekova za gojaznost kroz nekoliko poslova prošle godine nakon usporavanja rasta zbog pada prodaje lijekova protiv COVID-19.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije