MELBOURNE

Australska policija izvršila pretrese u vezi s talačkom krizom u Melbourneu

FENA/Xinhua
09.06.2017.
u 10:56

Protuteroristička jedinica australske policije u petak je izvršila pretrese u Melbourneu i ispitala četiri muškarca za koje sumnja da su dobavili oružje korišteno u talačkoj krizi za koju je odgovornost preuzela skupina tzv. Islamske države.

Australska sigurnosna i obavještajna organizacija asistirala je policiji u izvršenju naloga za pretres pet adresa povezanih s napadom koji se u ponedjeljak dogodio u drugom najvećem gradu u Australiji, kazao je Shane Patton, zamjenik policijskog komesara države Victoria, prenosi Reuters.

Patton je novinarima kazao da je nakon pretresa u petak uhićen 32-godišnji muškarac, ali da je on pušten bez optužbe. Drugi muškarac, 31-godišnjak, i njegov otac su ispitani u prostorijama policije, rekao je.

Ovi muškarci nisu osumnjičeni za militantne aktivnosti, ali "oni su možda umiješani u dobavljanje oružja u ovom slučaju," izjavio je Patton.

Policajci su u ponedjeljak naveče usmrtili Yacquba Khayrea nakon što je on ubio muškarca u stambenoj zgradi u predgrađu Melbournea i nekoliko sati držao jednu ženu kao taoca.

U okršaju su ranjena tri policajca, ali je žena prošla bez ozljeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?