"Nema azila u Austriji"

Austrija planira medijsku kampanju za odvraćanje Afganistanaca od traženja azila

azil
Petar Glabov/PIXSELL
01.03.2016.
u 21:52

Austrija želi obeshrabriti Afganistance da traže azil na njezinu teritoriju tako što će financirati oglase na autobusima u Kabulu, Facebooku i na televiziji s porukom da nisu dobrodošli.  

Austrija, posljednja postaja prije Njemačke, u koju želi doći najviše izbjeglica i migranata s Bliskog istoka, našla se pod udarom Europske komisije i organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog određivanja izbjegličkih kvota.

-Savezna vlada odredila je gornju granicu od 37.500 tražitelja azila ove godine. Kako bi se održao taj broj, nužno je smanjiti priljev izbjeglica-  rekla je ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner, prenosi Vecernji.hr

-Moramo biti pošteni i ljudima u njihovim zemljama reći o strogim zakonima za traženje azila u Austriji- dodala je.

Poučena prošlogodišnjom kampanjom u kosovskim medijima za obuzdavanje priljeva migranata iz te zemlje, Austrija će platiti postavljanje velikih postera u pet najvećih afganistanskih gradova i oglašavanje na više od tisuću internetskih stranica i u dnevnim novinama u Afganistanu, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. "Nema azila u Austriji" iz ekonomskih razloga, tekst je austrijskih oglasa koji će biti tiskan velikim crvenim slovima.

Austrija, u kojoj živi 8,5 milijuna stanovnika, prošle je godine primila 90.000 tražitelja azila, pri čemu četvrtinu čine Afganistanci, a taj se trend nastavlja i ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?