NADAJU SE IPAK SEZONI

Austrijska skijališta idu u lockdown, a hrvatske agencije već nude povrat novca

21.11.2021.
u 12:11

Iz Austrije stižu loše vijesti za sve one koji uživaju u sniježnim radostima i potajno broje dane sve dok ne osjete snijeg pod skijama. Zbog lockdowna zatvorit će se već otvorena skijališta ili pak odgoditi otvaranje onih čija sezona trebala početi krajem studenog početkom prosinca. 

Lockdown će biti na snazi do 13. prosinca, uzevši da će se nakon deset dana od ponedjeljka provjeriti donose li ove mjere učinka, a u slučaju pada zaraženih lockdown bi se ukinuo 13. prosinca. Nka od austrijskih skijališta najavila u petak kako od 22. studenoga gase žičare do daljnjega, ovisno o razvoju situacije. Međutim, svi se i dalje nadaju poboljšenju epidemiološke situacije koja će im omogućiti božićne i novogodišnje blagdane, potom i dobru sezonu u siječnju i veljači. 

Hrvatske agencije će zbog lockdowna izgubiti početak sezone na austrijskim skijalištima na koja su pretežno orijentirani skijaši iz kontinentalnih dijelova Hrvatske. Tamara Černeka, direktorica riječke turističke agencije Arriva travel kazala je za Novi list neka se svi njihovi klijenti koji su u periodu lockdowna planirali na vikend u Austriju jave za povrat uplaćenih sredstava s obzirom na to da u ovakvim slučajevima isplaćuju povrat u iznosu od 100 posto uplaćenih sredstava.  Za one koji ipak moraju se proskijati, u Italiji je za sada situacija ipak mirnija, a i epidemiološka situacija je bolja. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?