BOMBA ZA BRISBANE

Bakica bizarnom porukom slučajno stvorila paniku na aerodromu

Sanjin Strukic/Pixsell
09.04.2018.
u 09:52

Nakon što su vidjeli "oznaku" na traci za prtljagu, policajci su joj zaplijenili i pretresli torbu, a cijelo okolno područje stavljeno je pod istragu.

Venkate Lakshimi (65) slučajno je stvorila kaos na aerodromu u Brisbaneu jer je označila svoju prtljagu naljepnicom "Bomba za Brisbane". Nakon što su vidjeli "oznaku" na traci za prtljagu, policajci su joj zaplijenili i pretresli torbu, a cijelo okolno područje stavljeno je pod istragu.  

Iako se u trenutcima smatralo da prijeti potencijalna katastrofa, ipak je bila riječ o "malenoj" pogrešci Venkate Lakshimi koja je napisala riječ "Bomb" jer nije imala dovoljno mjesta da napiše Bombay.

- Odvukli su je u sobu i ispitali. Majka mi je rekla da je mislila da se stvarno nešto tamo nalazi, a da su ljudi paničarili. Rekli su joj da otvori torbu i pita je zašto na njoj piše bomba, a ona im je rekla - To je Bombay" kaže Devi Jothiraj, kćer 65-godišnjakinje. 

Ovaj nesporazum se dogodio dok je Lakshimi putovala u Australiju na proslavu svog rođendana. Kako prenosi Independent,  Venkate je bila jako nervozna jer je trebala sama putovati i upravo zato je označila početnu i krajnju točku svog putovanja. Iako je službeno ime Bombaya sada Mumbay, većina stanovništva ga i dalje zove starim imenom. Nakon što su nadležni shvatili kako je riječ o zabuni, Lakshimi je nastavila svoje putovanje. 

- Ona razumije pogrešku koju je napravila. Može čitati i malo čak i razumije, ali joj nije prošlo kroz glavu da bi takva poruka mogla prouzročiti problem - nadodaje Jothiraj. Barem je ovaj incident pokazao kako je na aerodromima sigurnosna provjera stvarno na visokoj razini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?