Osudio Sjevernu Koreju

Ban Ki-moon traži od Pjongjanga da prekine sve nuklearne aktivnosti

Ban Ki-moon
Pixsel
06.01.2016.
u 19:42

Ban navodi da se radi o novom očitom kršenju više rezolucija Vijeća sigurnosti, unatoč ujedinjenim pozivima međunarodne zajednice na prekid tih aktivnosti

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon zatražio je od Pjongjanga da prekine sve nuklearne aktivnosti i da poštuje svoje obveze sa svrhom stvarne denuklearizacije.

U izjavi za novinare Ban je jasno osudio objavu Sjeverne Koreje o testiranju hidrogenske bombe.

On je taj četvrti sjevernokorejski pokus ocijenio vrlo zabrinjavajućim i duboko destabilizirajućim za regionalnu sigurnost i naglasio da nanosi teške štete  međunarodnim naporima neširenja nuklearnog oružja.

Ban navodi da se radi o novom očitom kršenju više rezolucija Vijeća sigurnosti, unatoč ujedinjenim pozivima međunarodne zajednice na prekid tih aktivnosti.

Dodao je da Ujedinjeni narodi izbliza prate razvoj događaja u uskoj suradnji s međunarodnim organizacijama poput Organizacije za zabranu nuklearnih pokusa (CTBT), prenosi Vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije