Posljedica pandemije

Bentley otpušta četvrtinu radne snage

05.06.2020.
u 19:19

Tvrtka Bentley, koja pravi automobile u britanskom gradu Kru, svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje".

 

Ovaj potez je, logično, posljedica krize izazvane pandemijom, budući da se luksuzna kompanija suočila sa oštrim padom prodaje.

Međutim, ni prethodne godine nisu bile najpovoljnije za Bentley, prenosi BBC.

Adrian Holmark, čelnik Bentlija, kaže da je korona bila "kap koja je prelila čašu". Cijela auto-industrija trpi već mjesecima: proizvodnja je bila naglo zaustavljena, prekinuti su lanci snabdijevanja, zatvoreni saloni automobila.

Bentli 10. lipnja slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izvještaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi "redefiirao tvrtku u narednih 100 godina", ali je to odloženo zbog korone.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istaknula da učinci na kratkoročne financijske izglede znače da ona mora smanjiti svoje kapacitete, kroz program "dobrovoljnog oslobađanja radne snage". Proizvodnja u Kruu je obnovljena, ali samo sa pola radne snage. Prošle godine, Bentley je uvećao prodaju za pet posto, na 11.000 automobila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije