stranački dužnosnici

Biden neće putovati u Milwaukee, nominaciju će prihvatiti virtualno

Joe Biden
05.08.2020.
u 21:45

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden zbog koronavirusa neće putovati u Wisconsin, gdje će se održati stranačka konvencija na kojoj je planirano da prihvati predsjedničku nominaciju demokrata, rekli su stranački dužnosnici u srijedu te će se konvencija vjerojatno održati virtualno.

Odluka da Biden ne dođe u Milwaukee, gdje su demokrati planirali održati višednevnu konvenciju na kojoj bi on prihvatio predsjedničku nominaciju, vjerojatno znači da će događaji 17.-20. kolovoza biti gotovo u potpunosti održani virtualno.

Biden će prihvatiti nominaciju i održati govor iz svog doma u državi Delaware, objavila je Demokratska stranka.

Republikanski predsjednik Donald Trump je pak rekao u srijedu da će "vjerojatno" održati govor, povodom prihvaćanja republikanske predsjedničke nominacije, kasnije ovoga mjeseca iz Bijele kuće.

Demokratski nacionalni odbor (DNC) objavio je da je odluka donesena kako bi se zaštitili stanovnici Milwaukeeja i veliki broj ljudi potrebnih za organizaciju konvencije.

"Od samog početka pandemije stavili smo zdravlje i sigurnost Amerikanaca na prvo mjesto", poručio je priopćenjem predsjednik DNC-a Tom Perez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije