kandidat za američkog predsjednika

Biden u kolovozu prikupio više od 300 milijuna dolara

Joe Biden
01.09.2020.
u 21:19

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden u kolovozu je zabilježio rekordni mjesec s više od 300 milijuna dolara donacija, piše u utorak New York Times, pozivajući se na dva izvora. 

Biden, koji vodi pred aktualnim predsjednikom Donaldom Trumpom u većini nedavnih anketa, uoči izbora 3. studenoga, u srpnju je prikupio 140 milijuna dolara. 

Bidenova kampanja u kolovozu je i očekivala više donacija zbog Demokratske nacionalne konvencije i odabira kalifornijske senatorice Kamale Harris za potpredsjedničku kandidatkinju. Pojedinačna donacija može iznositi najviše 710.300 dolara. 

NY Times piše kako je demokratski kandidat time daleko premašio prošli rekord koji je u rujnu 2008. postavio Barack Obama, sa 193 milijuna dolara. 

Biden i skupine koje ga podupiru su samo tijekom virtualne konvencije koja se održala od 17. do 20. kolovoza prikupili 70 milijuna dolara. 

Trumpova kampanja, koja je u srpnju prikupila 165 milijuna, još nije objavila koliko je donacija primila u kolovozu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?