DRASTIČNA PROMJENA

Bila je najdeblja žena na svijetu, a sada je izgubila 240 kilograma i izgleda ovako

Eman Ahmed
14.04.2017.
u 15:29

Egipćanku Eman Ahmed (36) kranom su morali iznijeti iz njezina stana kako bi je prevezli u bolnicu u Indiji

Egipćanka Eman Ahmed (36) sa svojih 500 kilograma bila je najteža žena na svijetu. Kranom su je morali iznijeti iz njezina stana kojem su rušili zidove kako bi je prevezli u bolnicu u Indiji, gdje se doslovno prepolovila.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Nešto manje od dva mjeseca nakon što je stigla u bolnicu u Mumbaiju, 36-godišnjakinja izgubila je čak 240 kilograma i napokon može sjediti, što je do prije nekoliko tjedana bilo nemoguće.

Liječnici su otkrili kako Eman pati od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojega je stalno gladna.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

– Inače se mršavljenje ne događa tako brzo, no za njezin gubitak kilograma zaslužna je stroga dijeta na kojoj je bila nakon operacije – rekao je liječnik Dr. Kamlesh Bohra. On i njegov tim Eman su uklonili čak tri četvrtine želuca zbog čega se sad puno brže osjeća sitom.

Prije operacije, Egipćanka je imala moždani udar i nekoliko napadaja, zbog čega joj je paralizirana desna strana tijela. Liječnici kažu kako mora još dosta smršavjeti kako bi joj mogli napraviti CT mozga jer trenutačno zbog svoje težine ne stane u uređaj.

Inače, Eman je odmah po rođenju dijagnosticirana elefantijaza, parazitarna bolest zbog koje se deblja. Već s 11 godina bila je toliko teška da se više nije mogla kretati pa je 25 godina provela prikovana za krevet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?