Skrb za čovječanstvo

Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa

Bill Gates
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.01.2015.
u 15:08

Epidemija ebole bila je tek početak i zato međunarodna zajednica treba donijeti akcijski plan temeljen na tehnologiji u slučaju izbijanja budućih pandemija, kazao je Gates. "Svijet mora naučiti lekcije iz epidemije ebole i pripremiti se za buduće pandemije strategijom i praktičnim vježbama kao što se inače priprema za rat, jer mnogo opasniji patogeni virus od ebole mogao bi se pojaviti, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo vidjeli", rekao je suosnivač Microsofta. Smatra kako bi trebalo osnovati ekipe na dragovoljnoj bazi a koje bi bile spremne brzo djelovati u slučaju izbijanja prijetnje javnome zdravlju. "Ebola nas mora nagnati kako bismo se zapitali jesmo li učinili sve što treba", rekao je Gates, danas voditelj dobrotvorne fondacije Bill & Melinda Gates koja godišnje izdvaja 4 milijarde dolara za zdravstvene programe.

Ključne riječi

Komentara 2

DJ
djurex
00:47 29.01.2015.

Sarene laze od najvecih svjetskih zlocinaca...

BE
bendz
02:01 29.01.2015.

Sta on radi u funkciji zdravstvene brige za covjecanstvo? SZO je u funkciji prljave politike za interese graditelja novog svjetskog poretka.Judeo-hazari i Cionisti kao Statisticka greska u j svjetskoj populaciju su neimorni u namjeri da satru svijet pod noge.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?