Ben Hodges

Bivši američki zapovjednik: Do ljeta iduće godine Ukrajina može ponovno vratiti Krim

ukrajina
GLEB GARANICH/REUTERS
16.10.2022.
u 19:08

Ben Hodges, bivši zapovjednik američke vojske u Europi vjeruje da je oslobađanje Krimskog poluotoka koji je sada pod ruskom okupacijom, moguće do ljeta sljedeće godine.

"Kada razmotrim, vidim da je situacija u kojoj se nalaze Rusi iz tjedna u tjedan sve gora. Kažu da je rat test volje i logistike, a u oba aspekta Ukrajina je daleko superiornija", rekao je bivši zapovjednik za list FAZ.

"Rusi moraju izgubiti rat, jer će u suprotnom pokušati ponovno ratovati za dvije ili tri godine", rekao je.

Prema Hodgesovom mišljenju "jedina nada" ruskog vodstva je u tomu da će se zapadne zemlje pokolebati kada je posrijedi njihova potpora Ukrajini.

"Dakle, oni čine sve što mogu da bi produljili rat te šire strah i nesigurnost na zapadu. Bilo koje sredstvo će im pritom poslužiti: mladići koje sada regrutiraju kao topovsko meso, kao i napadi na infrastrukturu na zapadu", rekao je bivši general.

"Vjerujem da ćemo stoga u predstojećim tjednima i mjesecima češće svjedočiti takvim sabotažama i napadima ili barem pokušajima."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?