Umro od ozljede glave:

Bivši Putinov savjetnik ipak ubijen?

Mihail Lesin
11.03.2016.
u 11:18

Bivši savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je u studenome pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Washingtonu umro je "od ozljede glave tupim predmetom" , objavile su mjesne vlasti u četvrtak navečer.

Patolog je rekao da je Mihail Lesin (59) čije je tijelo nađeno 5. studenoga u hotelu na Dupont Circleu , umro od ozljede glave tupim predmetom, navodi Washington Post, koji dodaje da je posrijedi "misteriozna smrt" jer je imao i nekoliko ozljeda po vratu, torzu, rukama i nogama, prenosi 24sata.hr

Istražuju slučaj, a obitelj tvrdi da je umro od srčanog udara

Glasnogovornik washingtonske policije rekao je da se slučaj istražuje, no nije želio odgovoriti radi li se o zločinu .

Lesinova obitelj tvrdi da je preminuo od srčanog udara.

Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u SAD-u rekao je da su njihovi dužnosnici nekoliko zadnjih mjeseci putem diplomatskih kanala pokušavali dobiti informacije o napredovanju istrage.

Rusija: Očekujemo službeno objašnjenje

"Nismo dobili nikakve bitne informacije. S obzirom na dokument koji je danas objavljen, očekujemo da američka strana  pruži relevantno službeno objašnjenje ", napisao je glasnogovornik Juri Melnik u mailu.

Lesin je bivši Putinov ministar informiranja između 1999. i 2004.  a kasnije njegov savjetnik tijekom nekoliko godina.

Mreža ABC News objavila je da je Lesin bio optužen za cenzoriranje ruskih neovisnih medija . Preuzeo je čelno mjesto u Gazprom-Media Holding u 2013. ali je dao ostavku sljedeće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije