STRKA U MOLENBEEKU

Bježao policiji u automobilu-bombi, eksplozivna naprava uništena

Reuters
08.08.2017.
u 21:16

Protueksplozijski odjel belgijske policije je u utorak poslijepodne u bruxelleskoj četvrti Molenbeek uništio bombu koja se nalazila u automobilu kojim je upravljao muškarac koji je nešto ranije pokušao pobjeći policiji. 

Kako javlja Reuters, još uvijek neidentificirani muškarac se u utorak poslijepodne automobilom njemačkih registracijskih oznaka odbio zaustaviti na policijska upozorenja pa je za njim pokrenuta potraga ulicama belgijskog glavnog grada, prenosi Tportal.hr. 

Policija je muškarca vrlo brzo zaustavila i uhitila, a on ih je upozorio kako se u automobilu nalazi neutvrđena eksplozivna naprava.

Na mjesto događaja je odmah upućen protueksplozijski odjel koji je izuzeo eksplozivnu napravu.

Još uvijek nije poznato radi li se o planiranom terorističkom napadu.

Inače, mnogi džihadisti koji su sudjelovali u napadima na Pariz i Bruxelles dolaze iz belgijske prijestolnice, a nekolicina upravo iz Molenbeeka. Bio je to dom pariškog bombaša Ibrahima Abdeslama i njegovog brata Salaha Abdeslama, ali i čitavog niza terorista osumnjičenih za napada u belgijskom glavnom gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije