Još bez dozvole

Boeingovi avioni 737 Max bi mogli ostati prizemljeni najmanje do kraja ljeta

28.05.2020.
u 13:01

Boeing radi na popravku jednog od svojih najnovijih i najvažnijih modela zrakoplova, a kada će 737 Max 8 ponovo poletjeti, zasad nije poznato. CNET piše da bi avioni mogli ostati prizemljeni najmanje do kraja ljeta, što bi bio novi težak udarac za Boeing, kompaniju koja ima tisuće narudžbi za ovaj model.

Indonezija je objavila izvještaj prve nesreće čiji je uzrok neispravan senzor, problemi sa sistemom kontrole leta i greške posade zrakoplova kompanije Lion Air.

Dužnosnici Etiopije još uvijek završavaju konačni izvještaj, ali njihovi analitičari uglavnom krive dizajn zrakoplova. Boeing pokušava riješiti potencijalne probleme s kompjuterom zaduženim za kontrolu leta, instalacijama i motorima.

Proizvodnja modela 737 Max 8 je prekinuta u siječnju, a fabrike su zatvorene 24. ožujka zbog koronavirusa. Ipak, proizvodnja svih zrakoplova je sada nastavljena, uključujući problematični Max.

Boeing je priopćio da je obavio neophodne promjene i popravke aviona, ali još uvijek čeka odobrenje Američke federalne administracije za avijaciju za let koji je potreban za certifikat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije