ODUSTALI NAKON UHIĆENJA ABDESLAMA

Braća bombaši prvotno su planirali napad na nuklearnu elektranu!

napad
24.03.2016.
u 11:12

Postoji sumnja kako su islamisti iz Belgije planirali napad na nuklearnu elektranu, a glavni dokaz tome je snimka pronađena kod jednog osumnjičenog za pomaganje pariškim napadačima, piše Daily Mail.

Naime, ISIS-ovi simpatizeri tajno su snimali jednog direktora jedne belgijske nuklearne elektrane, a svrha snimanja najvjerojatnije je bila utvrđivanje njegovih dnevnih rutina kako bi ga oteli i uz pomoć njega ušli u strogo čuvano postrojenje.

"Razbijanjem terorističke skupine u operaciji u Forestu, zatim uhićenjem Salaha Abdeslama i njegova pomagača Choukrija u Molenbeeku, istražitelji su možda omogućili da se izbjegne najgore. Tim udarcem vlasti su prisilile skupinu koja stoji iza atentata u Bruxellesu da ubrza svoje planove i odustane od prvotnih ciljeva. Među kojima je belgijski nuklearni sustav", piše belgijski La Derniere Heure (DH), koji je potencirao ovu priču koju ipak treba uzeti s velikom rezervom bez obzira što je spomenuta snimka zaista pronađena.

Kameru postavili u grmlje ispred kuće

Snimka snimana kamerom postavljenom u grmu ispred kuće jednog od šefova nuklearke pronađena je nakon racija u studenom, nakon terorističkog napada na Pariz.

Nakon što su pogledali 12 sati snimke, detektivi su navodno zaključili da islamisti spremaju napad pa je sigurnost francuskih i belgijskih postrojenja dignuta na najveći mogući nivo.

Belgijske vlasti rekle su kako je snimka pronađena nakon pariškog napada, ali zbog sigurnosnih razloga nisu odali ime djelatnika nuklearke koji je bio na meti islamista.

Snimku su napravila dva muškarca, a sumnja se kako je riječ upravo o braći Bakraoui, bombašima samoubojicama iz Bruxellesa.

Snimka pronađena kod osumnjičenog za pariške napade

Snimka je pronađena prilikom pretresa kuće supruge Mohammeda Bakkalija. Bakkali je uhićen u studenom jer ga se povezalo s apartmanom nedaleko belgijskog grada Namura, kojeg su koristili napadači na Pariz, a još uvijek je u zatvoru. 

Belgijska frankofonska televizija RTBF navodi da se u oporuci Ibrahima El Bakraouija izrijekom spominje upravo njegovo ime.

Spomenuta televizija se pita je li on "brat u zatvoru", kojeg spominje u oporuci Ibrahim El Bakraoui, a ne Salah Abdeslam kako se ranije mislilo i čije se ime ne spominje izrijekom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?