reduciranje aktivnosti?

Britanska kraljica učinila korak ka prepuštanju javnih dužnosti princu Charlesu

12.11.2017.
u 15:33

Britanska kraljica Elizabeth II učinila je značajan korak ka prepuštanju službenih dužnosti svom sinu princu Charlesu, kada je tron ostavila njemu tijekom obilježavanja dana sjećanja na poginule britanske vojnike, javlja AFP.

Prvi put tijekom svoje vladavine sve je promatrala s balkona, a princ Charles je preuzeo njezinu ulogu tijekom ceremonije, zajedno s ostalim članovima vladajuće obitelji te najvišim državnim dužnosnicima. 

Ovaj korak se shvaća kao najavu reduciranja njezinih javnih aktivnosti, obzirom na njezinu dob. Britanska kraljica Elizabetha II ima 91 godinu, a njezin suprug Phillip (96) se već povukao iz javnog života u kolovozu ove godine.

Ove godine kraljica se pojavila na 22 posto manje događaja nego godinu ranije. Više od milijun ljudi iz britanske imperije je poginulo tijekom Prvog svjetskog rata, ali je dan sjećanja tradicionalno postao vrijeme sjećanja na sve poginule britanske vojnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?