OBAVJEŠTAJNI PODACI

Britansko Ministarstvo obrane objavilo kartu s najnovijim kretanjima Rusa u Ukrajini

Britansko ministarstvo obrane
10.03.2022.
u 18:48

Petnaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Brojni ukrajinski gradovi trpe svakodnevna raketiranja, a kroz humanitarne koridore mnogi bježe kako bi se spasili.

Britansko Ministarstvo obrane objavilo je na Twitteru kartu koja predstavlja najnovije obavještajne podatke vezane uz rusku invaziju Ukrajine. Ilegalna i neprovocirana invazija Ukrajine se nastavlja. Karta predstavlja najnovije obavještajne podatke vezane uz situaciju u Ukrajini - 10. ožujka 2022. - navode.

 

Petnaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Brojni ukrajinski gradovi trpe svakodnevna raketiranja, a kroz humanitarne koridore mnogi bježe kako bi se spasili. Više od 2,3 milijuna ljudi pobjeglo je iz Ukrajine do 10. ožujka, od kojih su više od 112.000 državljani trećih zemalja, objavila je agencija UN-a za migracije IOM. 

Pretpostavlja se kako bi te brojke mogle porasti i do četiri milijuna izbjeglica u narednim danima. 

Ruska vlada u četvrtak je objavila da je zabranila izvoz telekomunikacijske, medicinske, automobilske, poljoprivredne, električne i tehničke opreme i nekih proizvoda od drva do kraja ove godine. 

Popis obuhvaća više od 200 proizvoda, a uključuje i željezničke vagone, kontejnere i turbine. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i ukrajinski kolega Dmitro Kuleba su se sastali u Turskoj, međutim pregovori nisu urodili plodom.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?