nagli rast zaraženih

Broj preminulih od koronavirusa nadmašio 600.000 u Rusiji

23.12.2021.
u 17:27

Broj preminulih od koronavirusa u Rusiji nadmašio je 600.000 u četvrtak, pokazale su službene brojke, nakon naglog rasta zaraženih delta sojem .

Rusija ima treći najviši iznos preminulih u pandemiji u svijetu, 600.434, iza Sjedinjenih Država sa 813.000 i Brazila sa 618.000 preminulih.

Omikron soj koji se širi brže u drugim zemljama do sada je imala slab utjecaj na ruske brojke zaraženih i umrlih. Dužnosnici su priopćili da je prošli tjedan registriran 41 slučaj zaraze omikron sojem koronavirusa.

Reutersove kalkulacije zasnovane su na brojevima statističkog zavoda Rosstat do kraja listopada te podacima iz ruske radne grupe za borbu protiv koronavirusa za studeni i prosinac.

Brojke Rosstata obično premašuju one koje u dnevnim izvješćima objavljuje radna grupa protiv koronvirusa. Statistički zavod tek treba objaviti broj zaraženih i umrlih nakon listopada.

Radna grupa protiv koronavirusa registrirala je 1.002 smrtna slučaja i 25.667 novozaraženih u proteklih 24 sata, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije