COVID POTVRDE U ZDRAVSTVU

Burno ispred KBC-a Zagreb, Beroša dočekali prosvjednici: 'Izdaja, izdaja!'

Patrik Macek/PIXSELL
04.10.2021.
u 07:45

Pacijentima ostaju jednake mjere kao i do sada – onima kojima je potrebna hospitalizacija ili dijagnostičko-terapijski zahvat koji generira aerosol potreban je dokaz o imunosti na COVID-19 ili negativan nalaz testa koji je uz uputnicu besplatan

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi svaki zaposlenik te posjetitelji i pratnja pacijenata trebaju imati EU digitalnu COVID potvrdu. Od 7 sati ministar zdravstva Vili Beroš nadgleda početak primjene sigurnosnih mjera u KBC-u Zagreb.

Ispred bolnice se, kako navodi Dnevnik.hr, okupila i skupina prosvjednika. Osim zaposlenika bolnice, među prosvjednicima ima i građana.  "Izdaja, izdaja!", vikali su prosvjednici ispred KBC-a Zagreb kada je prošao Vili Beroš kako bi dao izjavu za medije. 

"Ovo su fašističke metode", dovikuju neki prosvjednici, dok drugi zvižde i dovikuju Berošu. Ministar se ispred KBC-a spremao dati izjavu za medije, no zbog burne reakcije prosvjednika nije mogao.

Detalji novih mjera

Pacijentima ostaju jednake mjere kao i do sada – onima kojima je potrebna hospitalizacija ili dijagnostičko-terapijski zahvat koji generira aerosol potreban je dokaz o imunosti na COVID-19 ili negativan nalaz testa koji je uz uputnicu besplatan, a hitni slučajevi i pacijenti koji dolaze na nerizične preglede poput radiološke dijagnostike prolaze dosadašnje mjere zaštite.

– Cilj nam je i obveza prema svim građanima naše zemlje, što je moguće u većoj mjeri zaštititi sve pacijente te korisnike ustanova za socijalnu skrb, kao i sve zaposlene u tim institucijama od ulaska virusa COVID-19 i širenje zaraze. EU digitalne COVID potvrde, kao i negativni testovi, samo su sredstva u ostvarenju tog cilja – poručuje ministar Vili Beroš u svom priopćenju.

Dodaje kako su mjere privremene i trajat će sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstvene ustanove i domove socijalne skrbi, a ovisit će o epidemiološkoj situaciji i kretanju broja oboljelih i hospitaliziranih te posebno broju onih na respiratoru.

– I sami možemo utjecati na duljinu trajanja ovih mjera ako svi zajedno podignemo stupanj cijepljenost – poručuje i podsjeća da primjeri zemalja koje su to učinile dokazuju da je to ispravni put. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?