Kristalina Georgieva

Čelnica MMF-a: Ekonomske prognoze bit će još gore

16.06.2020.
u 07:48

Predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva izjavila je da će prognoze rasta za ekonomije, koje će objaviti ovog mjeseca, biti lošije od prethodnih.

"Prognoza za većinu zemalja će biti revidirana prema dolje, a samo za nekoliko njih prema gore", kazala je Georgieva u obraćanju na konferenciji o ulozi MMF-a u izgradnji ekonomske stabilnosti u svijetu, održanoj putem interneta u organizaciji Instituta GLOBSEC sa sjedištem u Bratislavi, prenosi Anadolija.

Naglasila je kako od Drugog svjetskog rata nijedna kriza nije izazvala tako snažan efekt na globalnom nivou kao COVID-19.

Istaknula je da sve procjene govore, da će 170 ekonomija, uključujući i europske zemlje, ovu godinu okončati s nižim nacionalnim dohotkom po glavi stanovnika u odnosu na prethodne.

Podsjetila je da je izvještaj MMF-a iz travnja pokazao da je globalna ekonomija na putu da zabilježi pad od oko tri posto ove godine uslijed krize izazvane pandemijom.

"Sljedeće procjene objavit ćemo u lipnju i nažalost, moram kazati da će biti još gore", kazala je čelnica MMF-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije