ministarstvo zdravstva

Češka zabilježila rekordnih 1.677 slučajeva

virus
16.09.2020.
u 21:11

Češka je u utorak zabilježila rekordnih 1.677 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

Sveukupan broj zaraženih od početka pandemije u srednjoeuropskoj državi je 15. rujna narastao na gotovo 39 tisuća, priopćilo je ministarstvo u srijedu. U toj zemlji s 10,7 milijuna stanovnika umrlo je 476 ljudi. Trenutno je hospitalizirano 333 ljudi.

Ubrzanje širenja zaraze dovelo je Češku na treće mjesto po broju novozaraženih na 100.000 stanovnika, prema podacima od zadnja dva tjedna Europskog centra za sprječavanje i prevenciju zaraze.

Ministar zdravstva Adam Vojtech rekao je parlamentu da vlada planira od petka dopustiti samo događaje sa sjedećim mjestima u interijerima kako bi stabilizirala situaciju.

"Neizbježno će brojke u idućim danima biti slične trenutnom rastu", dodao je.

Češka je u ožujku bila među prvim europskim državama koja je zatvorila granice i naredila nošenje maski, no i među najbržima u ukidanju karantene koju ne želi ponovno uvoditi.

Od prošlog tjedna su maske opet obavezne u zatvorenim prostorima, a kafići u prijestolnici Pragu moraju se zatvoriti u ponoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije