Italija

Četiri ISIL-ova borca uhićena zbog planiranog atentata na papu

papa
VL FOTO
02.12.2015.
u 16:03

Kako prenosi IB Times, radi se o borcima porijekla s Kosova. Uhićeni su nakon dojave FBI-a, a kako navode iz talijanske policije, uhićene osobe su planirani atentat najavile putem Facebooka. "Uhićene osobe su putem društvenih mreža propagirale ekstremističku ideologiju, a jedan od njih je čak napisao kako će 'Franjo biti posljednji papa'", izjavili su iz talijanske policije. Kako je navedeno, u iznajmljenim stanovima pronađeno je oružje i drugi dokazi.

Naime, tzv. Islamska država najavila je napade na Rim. U jednom videu militanti su čak najavili invaziju na glavni grad Italije. "Ako smo uspjeli pobijediti Francusku u njihovoj zemlji, tako mi Allaha, zauzet ćemo i Rim", rekao je neimenovani militant u jednom od ISIL - ovih propagandnih snimaka.

Nakon napada u Parizu u kojima je ubijeno 229 osoba, talijanske vlasti poduzele su jake sigurnosne mjere kako se nešto slično ne bi dogodilo i u njihovoj zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?