na pješačkoj ruti

Četvero Južnokorejaca i tri vodiča nestali pod lavinom u Nepalu

18.01.2020.
u 11:39

Četvero Južnokorejaca i tri nepalska vodiča vode se kao nestali kada se lavina pokrenula na popularnoj pješačkoj ruti u nepalskim planinama, priopćile su vlasti u subotu.

Dužnosnica nepalskog odjela za turizam, Meera Acharya, kazala je da je najmanje jedan kineski državljanin koji je ozlijeđen u lavini evkuiran helikopterom.

Lavina se pokrenula duž kružne pješačke rute Annapurna, koja okružuje planinu Annapurna.

Acharya je kazala da se ulažu napori na spašavanju ostalih. Do sada su spasioci izvukli 30 pješaka koji su bili blokirani lavinom i prebacili ih u sigurnu regiju.

Vremenski uvjeti su loši, uz temperature koje stalno opadaju u protekla dva dana, otežavajući spasilačke napore.

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da se lavina pokrenula na visini od 3.230 metara u petak prije podneva. Dodaje kaklo je petero ostalih Južnokorejaca iz istog tima na sigurnom i da su pronašli utočište u kolibi.   

Nestali pješaci – dvije žene u tridesetim i pedesetim godinama i dvojica muškaraca u pedesetim – profesori su koji borave u Nepalu na volonterskom radu, javila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?