nakon 20 godina

Čovjek-drvo napokon će na operaciju, uklonit će mu 5 kilograma izraslina

Čovjek drvo
03.02.2016.
u 18:45

"Čovjek-drvo" Abul Bajandra iz Bangladeša nakon 20 godina borbe s rijetkom bolešću napokon će se riješiti pet kilograma izraslina s ruku i stopala

"Čovjek-drvo" Abul Bajandra iz Bangladeša nakon 20 godina borbe s rijetkom bolešću napokon će se riješiti pet kilograma izraslina s ruku i stopala.

Neobične izrasline na njegovim ekstremitetima podsjećaju na koru drveta zbog čega su ga prozvali čovjek-drvo.

Prve izrasline na rukama je primijetio kada je imao 10 godina pa si ih je sam probao odrezati, ali to nije uspjelo. Nakon toga izrasline su samo rasle dok mu nisu prekrile cijele šake i stopala.

Riječ je o iznimno rijetkoj kožnoj bolesti epidermodisplazija veruciformis zbog koje dolazi do nekontroliranog rasta kože.

Muškarac će biti operiran u bolnici Medicinskog fakulteta u Dhaki.

– Ovo je jedan od najrjeđih slučajeva kojih sam ikad vidjela u Bangladešu pa čak i svijetu – rekla je doktorica Samanta Lal Sen koja će operirati muškarca. Kaže kako će morati napraviti nekoliko operacija, a cijeli proces će trajati oko šest mjeseci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije