zapošljavanje

Crna Gora traži 10.000 sezonaca

21.07.2018.
u 12:55

Najviše su se tražili konobari, kuhari, pizza majstori, mesari, pekari, sobarice, higijeničari, perači posuđa i radnici na pomoćnim poslovima.

 

U Crnoj Gori je ove godine planirano zapošljavanje 10.000 domaćih sezonaca, pri čemu je za pola godine angažirano 6.480 osoba sa evidencije, što je na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja, priopćeno je iz Zavoda za zapošljavanje, javlja Srna.

Kvota zapošljavanja stranaca na sezonskim poslovima ove godine je 18.190. 

U prvoj polovici ove godine poslodavci su na Zavodu za zapošljavanje najviše tražili konobare, kuhare, pizza majstore, mesare, pekare, sobarice, higijeničarke, perače posuđa i radnike na pomoćnim poslovima. 

Pored osnovnih znanja i radnog iskustva, sve više se traže i dodatna znanja. 

"Potrebe poslodavaca za sezonskom radnom snagom osciliraju, tako da je najveća potražnja u predsezoni. To ne znači da je nema u tijeku sezone, a često se zbog povećanog obima posla treba povećati i broj izvršitelja", priopćeno je iz Zavoda za zapošljavanje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?