UVJERLJIVO POBIJEDIO OSTOJIĆA

Davor Bernardić novi šef SDP-a Hrvatske

Davor Bernardić
Petar Glebov/PIXSELL
26.11.2016.
u 21:39

Bernardić je osvojio 64,54 posto glasova i uvjerljivo pobijedio protukandidata u drugom krugu Ranka Ostojića

SDP-ovci u Hrvatskoj su danas izašli na birališta kako bi izabrali svog predsjednika u drugom krugu glasovanja. Kako je SDP objavio na svojem Twitter profilu, novi predsjednik je Davor Bernardić koji je u drugom krugu glasovanja bio uspješniji od Ranka Ostojića. Odaziv se još uvijek ne zna, no prema nekim informacijama manji je nego što je to bio slučaj u prvom krugu glasovanja.

Bernardić je osvojio 64,54 posto glasova i uvjerljivo pobijedio protukandidata u drugom krugu Ranka Ostojića. Privremeni neslužbeni rezultati izbora objavljeni su u subotu navečer u središnjici stranke gdje su članovi pljeskom i skandiranjem "Bero, Bero" dočekali nasljednika Zorana Milanovića koji je SDP vodio prethodnih devet godina. Bernardić je došao na objavu rezultata u društvu protukandidata Ranka Ostojića i dosadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića koji je pozvao članove da pomognu Bernardiću.

- SDP je stranka koja će promicati hrvatske interese i opće ljudske interese - jednakost, slobodu i solidarnost - kazao je Milanović.

Ostojić se zahvalio svima koji su izašli na izbore.

- Siguran sam da jedan član-jedan glas treba biti novi iskorak. Čestitam SDP-u, čestitam Davoru. Ja nisam odustajao, neće ni on - kazao je Ostojić.

Bernardić se svima zahvalio od srca te je kazao da je danas pobijedio SDP. 

- Hvala Zoranu Milanoviću na svemu dobrome što je napravio. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti - poručio je Bernardić.

Dodao je kako je SDP dvaput čupao Hrvatsku iz "recesije u koju nas je uveo HDZ".

- Hrvatsku koja je uspješna vodit će SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni - izjavio je Bernardić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?