NASLJEDNIK OCA?

Devet od 10 Libijaca želi Gaddafija mlađeg

19.12.2018.
u 08:56

Unatoč dugoj listi paravojnih frakcija, političara, biznismena pa i običnih Libijaca koji će uvijek biti protiv njega, Saif al-Islam Gaddafi ipak je pridobio velik dio Libijaca

Čak 92 posto Libijaca htjelo bi da vlast u državi preuzme 46-godišnji Saif al-Islam Gaddafi, sin svrgnutog libijskog vođe Moamera al-Gaddafija, i to prema anketama agencije Mandela Libija. 

Gaddafi mlađi nedavno je oslobođen iako je bio osuđen na smrtnu kaznu zbog zločina. Taj bivši plejboj, kako ga nazivaju Libijci, često je boravio na Zapadu gdje je predstavljao očev režim, a 2008. diplomirao je na Londonskoj školi ekonomije. U inozemstvu, ali i u državi, Saif al-Islam uživa veliku potporu, pa je izvjesno da bi nakon što je oslobođen mogao lako ući na libijsku političku scenu.

O njemu se već gotovo tri godine govori kao o političkoj figuri koja bi možda mogla uvesti red u politički razorenu Libiju, danas disfunkcionalnu državu koja je u stalnom građanskom ratu. Mnoštvo je razloga zašto bi to danas više nego ikad prije moglo biti točno. Unatoč dugoj listi paravojnih frakcija, političara, biznismena pa i običnih Libijaca koji će uvijek biti protiv njega, Saif al-Islam Gaddafi ipak je pridobio velik dio Libijaca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije