OSMERO IH JE SPAŠENO

Drama kod Dubrovnika: Prevrnulo se više kajaka, u tijeku potraga za troje ljudi

kajak
Sime Zelic/PIXSELL
25.09.2023.
u 19:45

Policija je zaprimila dojavu oko 15,20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

U tijeku je akcija spašavanja kajakaša nakon prevrnuća kajaka s vanjske strane Lokruma, doznaje se u Dubrovačko-neretvanskoj policiji koja je potvrdila da je dosad spašeno osam osoba. "Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma", rekla je Hini glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja. Policija je, dodala je Biskup također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen.

"Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremenske  prilike to budu dozvoljavale", rekla je glasnogovornica. Po pisanju Dubrovačkog vjesnika traga se za tri osobe, a među osam spašenih izletnika je jedno dijete. Policija je zaprimila dojavu oko 15,20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu, poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije