NEPOZNAT UZROK

Drama u središtu Havane: U eksploziji hotela najmanje osmero mrtvih, ozlijeđeno 30 osoba

Twitter
06.05.2022.
u 18:50

- Nije bila bomba niti atentat, već tragična nesreća - kazao je predsjednik Kube Miguel Díaz-Canel.

U hotelu Saratoga u glavnom gradu Kube došlo je do eksplozije. Na mjestu nesreće nalaze se hitne službe koje su u potrazi za preživjelima.

Vlasti su početno potvrdile da su u eksploziji poginule četiri osobe, a prema posljednjih informacijama ta brojka se popela na osmero poginulih. U eksploziji je ranjeno najmanje  30 osoba, a još uvijek se traga za nestalima.

 

- Nije bila bomba niti atentat, već tragična nesreća - kazao je predsjednik Kube Miguel Díaz-Canel. 

U ovom trenutku vjeruje se da je do eksplozije došlo zbog curenja plina.

Posve je uništena fasada na prva tri kata, a iz ruševine zgrade ide dim. Eksplozija se dogodila oko 11 sati ujutro po lokalnom vremenu, javljaju lokalni mediji.

 

 

 

Pojavile su se informacije o tome da su gosti zarobljeni na višim katovima hotela, međutim u ovom trenutku nema potvrde, piše Mirror. 

Hotel je preuredila britanska tvrtka nakon raspada Sovjetskog Saveza i godinama su u njemu boravili vladini dužnosnici i slavne osobe. Nedavno je izgubio dio svog sjaja otvaranjem novih hotela u Havani, ali je i dalje imao pet zvjezdica. Hotel se trebao otvoriti, nakon pandemijske stanke, za četiri dana prema njegovoj službenoj Facebook stranici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?