neslavni rekord

Dramatične brojke: Brazil u jednom danu potvrdio 35 000 novozaraženih

17.06.2020.
u 07:56

PAHO savjetuje da Brazil i druge zemlje u regiji nastave jačati mjere fizičkog distanciranja te da se gospodarstvo ponovno otvara polako i pažljivo.

Brazil je postavio neslavni rekord u utorak kada je potvrđeno 34.918 zaraženih novim koronavirusom u jednom danu, tako da ih je sada ukupno 923.189.

Brazil je također zabilježio 1282 slučaja smrti od posljedica Covida-19, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Ukupan broj mrtvih je 45.241.

Rekordni novi dnevni porast broja zaraženih dolazi u vrijeme dok pandemija nastavlja ubrzavati u Latinskoj Americi, rekao je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Direktorica Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO) Carissa Etienne kazala je na videobrifingu iz Washingtona da Brazil izaziva veliku zabrinutost.

- Ne vidimo da transmisija usporava u Brazilu - kazala je Etienne.

PAHO savjetuje da Brazil i druge zemlje u regiji nastave jačati mjere fizičkog distanciranja te da se gospodarstvo ponovno otvara polako i pažljivo.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro dugo se protivio mjerama socijalnog distanciranja i mnoge brazilske države se ponovno otvaraju unatoč tome što je epidemija i dalje teška, prenosi Hina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije