Prosvjedi branitelja

Đuro Glogoški: Šator odlazi iz Savske već sljedećih dana

BRANITELJI
06.12.2015.
u 06:45

Pred Ministarstvom branitelja uredit će se Trg Nevenke Topalušić, preminule na početku prosvjeda

S obzirom na politički cirkus koji trenutačno gledamo u Hrvatskoj, razmišljamo prekinuti prosvjed, kazao je Đuro Glogoški najavljujući odlazak braniteljskog šatora iz Savske idućih dana, piše Večernji list BiH.

Ovakvom raspletu pridonio je boravak prosvjednika na neuspjeloj konstituirajućoj sjednici u Saboru. "U situaciji kad imamo hrvatske političare koji se ni o čemu ne mogu dogovoriti, pa ni kada su u pitanju hrvatski državni i nacionalni interesi, ne možemo očekivati ni razgovor s nama", kaže Glogoški, otkrivajući da će se pred Ministarstvom branitelja urediti Trg Nevenke Topalušić, preminule na početku prosvjeda.

Sve je počelo 20. listopada prošle godine kada se stotinjak ogorčenih branitelja, revoltiranih zbog, kako su rekli, omalovažavanja i podcjenjivanja braniteljske populacije, okupilo ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Kap koja je prelila čašu da se odluče na taj potez bila je, kazali su tada branitelji, izjava pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića koji je na okruglom stolu Documente izjavio kako bi "trebalo istražiti zašto velika većina hrvatskih branitelja i civila koji su prošli Domovinski rat boluje od niza malignih oboljenja i PTSP-a, a riječ je o populaciji koja je pobijedila u ratu i ostvarila brojna zakonska prava, dok populacija koja je bila na strani tzv. Krajine i izgubila rat nema prava, ali ni PTSP".

To su branitelji protumačili kao izjednačavanje žrtve i agresora i tražili smjenu ministra Predraga Matića.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?