BURNO NA ISTOKU

Džihadistička granata pala nasred autoceste u Izraelu

NETIVEY ISRAEL/REUTERS/PIXSELL
12.11.2019.
u 17:45

Islamistički džihadisti iz Gaze prema Izraelu od jutra su ispalili pedesetak raketa, objavila je izraelska vojska. Jedna je takva granata pala na autocestu u blizini grada Ashdoda te prouzročila brojne probleme u prometu.

Izrael tvrdi da će ponovno izvesti ciljane atentate na vođe militanata u Pojasu Gaze ako to bude potrebno, rekao je u utorak izraelski vojni zapovjednik, dok je istovremeno Europska unija pozvala na smirivanje stanja.

Četrdesetdvogodišnji Baha Abu Al-Ata, vođa oružanog krila Islamskog džihada, Brigada Al-Kuds, ubijen je, kao i njegova žena, u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u utorak u istočnom dijelu grada Gaze, potvrdile su vlasti u Izraelu i Gazi. Islamski džihad, palestinska teroristička organizacija koju podupire Iran, potvrdio je u priopćenju da je Al-Ata ubijen u svojoj kući, upozorivši da je "Izrael prešao preko svih crvenih linija".

U drugom izraelskom napadu ubijen je jedan Palestinac. Europska unija pozvala je na "hitno i potpuno" smirivanje stanja nakon obnova napetosti između Izraela i Gaze. Takvo smirivanje "sada je potrebno kako bi se očuvali životi i sigurnost izraelskih i palestinskih civila", rekla je glasnogovonica šefice europske diplomacije u priopćenju."Ispaljivanje raketa na civilno stanovništvo je potpuno neprihvatljivo i odmah mora prestati", rekla je Maja Kocijančič. Islamistički džihadisti iz Gaze prema Izraelu od jutra su ispalili pedesetak raketa, objavila je izraelska vojska. Jedna je takva granata pala na autocestu u blizini grada Ashdoda te prouzročila brojne probleme u prometu. Šokantne prizore s autoceste zabilježila je nadzorna kamera.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
18:10 12.11.2019.

A gdje su "šokantni" prikazi iz Gaze gdje se ubijaju nenaoružana djeca,žene,stari i nemoćni? Gdje je prikaz kuće koju su zapalili izraelski tinejdžeri gdje su izgorili muž,žena i njihovo troje djece na spavanju? Vi niste novinari,vi ste plaćenici koji siju propagandu neupućenom narodu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?