Bivši američki obaveštajac

Edward Snowden: Prate nas na svakom koraku

Edward Snowden
Reuters/PIXSELL
15.09.2019.
u 10:49

„Svuda su političari i poduzetnici shvatili da mogu iskoristiti tehnologiju kako bi utjecali na svijet na jednoj višoj razini“, rekao je Edward Snowden.

Već je šest godina prošlo otkako je Edward Snowden (36) otkrio kako američke i druge zapadne službe prisluškuju gotovo sve i svakoga. Danas Snowden upozorava da će demokratski pokret u Hong Kongu biti ugušen istim metodama – obuhvatnom prismortom.

Snowden je u intervjuu nemačkom tjedniku Der Spiegel rekao da bi bilo pogrešno promatrati uspon političara poput Donalda Trumpa, Borisa Johnsena ili desničarske Alternative za Njemačku samo kao „privremeno odstupanje od političke norme“, prenosi Deutsche Welle. 

„Svuda su političari i poduzetnici shvatili da mogu iskoristiti tehnologiju kako bi utjecali na svijet na jednoj višoj razini“, rekao je Edward Snowden. 

On smatra da je tehnički razvitak interneta postao opasnost i traži obustavljanje „masovnog prikupljanja podataka“.

To ne važi samo za tajne službe nego i za Facebook i Google. 

Bivši američki obaveštajac kaže da se u prvom koraku ljudima mora pojasniti „koliko smo praćeni na svakom koraku“. „I ako nitko ne razvije neke alternative, onda ću ih ja sam razviti“, rekao je on za Der Spiegel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije