5,8 stupnjeva

Ekvador pogodio potres, jedna osoba poginula, pričinjena velika šteta

Potres
emsc.org
19.12.2016.
u 16:42

Potres magnitude 5,8 stupnjeva nakon i nakon njega više od 20 slabijih udara pogodio je pacifičku obalu Ekvadora u ponedjeljak pred zoru, izazvavši smrt jedne osobe i veliku štetu na hotelima i kućama u mjesnim ljetovalištima, kazali su dužnosnici, javlja Hina.

Sjeverozapadna pokrajina Esmeraldas, teško pogođena potresom u travnju, podnijela je najveći udarac i ovaj put.

Od srčanog udara zbog straha umrla je 75-godišnja starica, rekao je guverner pokrajine Gabriel Rivera.

Potres je izazvao veliku štetu u ljetovalištima u obalnim gradovima Atacames i Tonsupa, a srušile su se i mnoge kuće, rekao je.

Potres se dogodio u Tihom oceanu ispred Atacamesa, a nakon prvog slijedilo je još 25 manjih udara od kojih su neki bili magnitude od čak 4,2 stupnjeva, objavio je Institut za geofiziku.

U glavnom gradu pokrajine, Esmeraldasu, nalazi se glavna rafinerija u zemlji, elektrana, dva naftovoda i luka za izvoz nafte, no u potresu nisu oštećeni.

Ekvador se još oporavlja od snažnog potresa magnitude 7,8 stupnjeva u kojem je u travnju poginulo 673 ljudi, a 6000 je ozlijeđeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije