terorizam

Erdogan: ISIL je nož zaboden u grudi muslimana

Recep Tayyip Erdogan
06.07.2016.
u 12:30

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tijekom obraćanja na bajramskom prijmu u Istanbulu izjavio da se Turska nalazi u veoma ozbiljnoj borbi protiv terorizma te da je dosad dala brojne žrtve. 

"Hoće li prestati ove terorističke operacije? Vjerojatno neće, i zato ćemo nastaviti boriti se protiv njih. Nema stajanja, nastavljamo borbu protiv terorista", rekao je Erdogan, prenose turski mediji. 

Još jednom je potvrdio da će Turska dati državljanstvo sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u zemlji.

"Trenutno se u našoj zemlji nalazi 2,7 milijuna izbjeglica. Mi ćemo, ako Bog da, zajedničkim naporima Vlade toj ožalošćenoj i potlačenoj braći ponuditi državljanstvo", rekao je Erdogan, naglašavajući da će to biti učinjeno koliko god pojedini krugovi tvrdili da to nije lako izvodivo. 

Dodao je kako se ljudi moraju međusobno solidarizirati, naglasivši kako u islamu nema mjesta rasizmu. 

"Rasizam. Postoji li u našoj vjeri takvo razumijevanje problema? Ne postoji. Niti Arap ima prednost nad nearapom, niti nearap ima prednost nad Arapom. Superiornost je u stupnju pobožnosti", kazao je Erdogan. 

Na kraju je istaknuo kako su teroristički napadi prvo u Istanbulu, a nedugo nakon toga i u Iraku i Saudijskoj Arabiji ožalostili i unesrećili mnoge ljude, prenosi Fena. 

"Ova teroristička organizacija u ime časnog islama vrši napade i zlorabljava ovu vjeru. Ova organizacija, zvana ISIL, je nož zaboden u grudi muslimana. Tko god zbog sektaške netrpeljivosti ili iz nekog drugog motiva daje podršku ovoj organizaciji, neka zna da sudjeluje u istom zlodjelu", rekao je turski predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?