moskva negira

Estonija i Finska kažu da su ruski zrakoplovi ušli u njihov zračni prostor

ruski zrakoplovi
ilustracija / Reuters/Pixsell
07.10.2016.
u 18:37

Estonija je upozorila da su ruski zrakoplovi prekršili u petak njezin zračni prostor, nekoliko sati pošto je susjedna Finska rekla da su dva slična zrakoplova prešla iznad njezina teritorija dok se priprema potpisati obrambeni savez sa SAD-om. 

Moskva je odmah opovrgnula da je slala zrakoplove preko bilo čijeg teritorija.

Estonsko ministarstvo obrane priopćilo je da je ruski borbeni zrakoplov kraće od minute bio u njihovu zračnom prostoru s transponderom koji se ugasio u 2,38 sati ujutro.

Helsinki je rekao da su dva različita  SU-27 ušla u zračni prostor u četvrtak poslijepodne i navečer preko finskog zaljeva, pojasa vode koji ih odvaja od Estonije.

"Te incidente smatramo ozbiljnima", rekao je finski ministar obrane Jussi Niinisto novinarima, dodajući da je u istom danu dvaput prekršen zračni prostor, što je prava iznimka.

Rusko ministarstvo obrane odbacilo je izvješća te dodalo da su vojni zrakoplovi SU-27 izvodili trenažne letove u četvrtak i petak preko neutralnih voda, prenose ruske agencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije