Michel Barnier

EU je spremna da pruži Britaniji dodatne garancije oko Brexita

02.03.2019.
u 18:27

Europska unija je spremna pružiti Britaniji dodatna jamstva kako bi joj pomogla da sporazum o napuštanju bude usvojen u britanskom parlamentu, izjevio je šef pregovaračkog tima EU za Brexit, Michel Barnier, u intervjuu objavljenom u subotu.

- Možemo iznaći ta jamstva kako bismo pojasnili, potvrdili i osigurali dobru volju Europljana, s obvezivanjima koja bi imala zakonsku snagu - navodi Barnier u komentarima objavljenim u nekoliko europskih novina, među kojima su Die Welt u Njemačkoj i Les Echos u Francuskoj.

Barnier je također sugerirao da bi europski čelnici trebali biti odgovonri za kratke "tehničke" odgode u britanskom napuštanju EU zakazanom za 29. ožujka kako bi se britanskom parlamentu dalo vremena da službeno ratificira konačni sporazum o razlazu.

Britanski parlament odbacio je prvobitni sporazum o Brexitu koji je dogovoren između premijerke Therese May i čelnika EU, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije